Захар и естествени подсладители

  • Показване на 1–12 от 17 продукта

9.80 лв.

Сироп от Агаве, суров тъмен – с нисък гликемичен индекс

Нето: 400 мл

Произход: Мексико

Хранителна стойност на 100г

Енергия 68kJ
Мазнини 0g
– от които ненаситени 0g
Въглехидрати 16g
– от които захари 3g
Фибри 7g
Протеини 1g
Натрий 14mg

 

Произход: Мексико

4.30 лв.

Био захар Мусковадо

Мусковадо е тъмнокафява, нерафинирана, сурова тръстикова захар с влажна и лепкава консистенция, заради естествения тръстиков сироп, има аромат на меласа и може напълно да замести бялата захар за подслаждане. Придава чудесен аромат на карамел на печивата.

Нето: 300г

Произход: Филипини

Подходяща за: подслаждане при приготвяне на десерти, сладкиши и печива

 

 

23.99 лв.

Био кленов сироп Клас А

100% кленов сироп клас А.

Произход: Канада

Страна производител: Германия

Нето: 375 мл
 

11.80 лв.

Био оризов сироп, 400мл

Производител: Arche, Германия

Оризовият сироп е естествен подсладител. Неговият вкус е фин карамелен. Не съдържа фруктоза.

Оризовият сироп се използва за приготвяне на диетични десерти и за подслаждане на топли и студени напитки напитки.

7.95 лв.

Био сироп от АГАВЕ

100% чист сироп от агаве от биологично земеделие.

Сироп от агаве – извлича се от сърцевината на тропическото растение агаве, от рода на кактусите, което расте в отдалечените тропически и пустинни райони на Мексико. С високо съдържание на фруктоза, той е познат като естествен подсладител от дълбока древност.

В наши дни сиропът от агаве е известен като вкусна алтернатива на бялата захар и е предпочитан заради приятния си аромат и пълната си разтворимост. Употребявайте сироп от агаве за приготвяне на домашни кексове, сладкиши, десерти, шейкове и напитки.

Сиропът от агаве е много сладък, използвайте в малки количества.

 

26.70 лв.

Био сироп от агаве, 1 литър

100% чист сироп от агаве от биологично земеделие.

Производител: Nature, Франция

Нето: 1л

Сиропът от агаве се извлича от сърцевината на тропическото растение агаве, от рода на кактусите, което расте в отдалечените тропически и пустинни райони на Мексико. С високо съдържание на фруктоза, той е познат като естествен подсладител от дълбока древност.

В наши дни сиропът от агаве е популярен като вкусна алтернатива на бялата захар, предпочитан заради приятния си аромат и пълната си разтворимост. Употребявайте сироп от агаве за приготвяне на домашни кексове, сладкиши, десерти, шейкове и напитки.

Сиропът от агаве е много сладък, използвайте в малки количества.

9.50 лв.

Био нерафинирана тръстикова захар, 1 кг.
Сертифициран биологичен продукт.

Производител: Green – Bio Tropic, Германия

8.90 лв.

Био черна меласа Meridian

Нето: 350 г

Съдържание: 100% органична меласа

Черната меласа е натурален продукт, получен от „третото варене“ при производството на захарна тръстика. В този процес всички важни хранителни вещества остават в меласата.

Без сярна обработка. Без добавки.
 

17.20 лв.

Био кленов сироп клас А, 250мл

Стъклена бутилка

Кленовият сироп е неразделна част от здравословното хранене. Използва се за прочистване на организма и за намаляване на теглото.

Кленов сироп градус А е по-малко сладък. Той е основната съставка в популярната „кленово-лимонова диета”. Кленовият сироп е много богат на калций, магнезий, желязо, натрий и витамините В1, В2, В6 и С.

Кленовият сироп градус А притежава повече витамини и минерали, в сравнение с този градус С. Това е така, защото сиропът градус А се извлича пръв, а след него се извлича и сиропът, предназначен за производството на градус С.

17.20 лв.

Био кленов сироп клас С, 250мл.

100% чист канадски кленов сироп, градус С.

Сертифициран биологичен продукт.

Кленовият сироп съдържа по-малко калории и има по-висока концентрация на минерали от меда. Той е лепкав и кехлибарен на цвят със сладък вкус. Добива се от сока на черно или червено кленово дърво. Съдържанието на естествени  захари  в кленовия сироп е около 60%.

Кленовият сироп не случайно е провъзгласен за отличен здравословен продукт. Той е много добър източник на манган и цинк.

Манганът е незаменим кофактор в редица ензими за поддържането на продуктивност на енергия и антиоксидантен ефект. Именно в нашите клетки, където митохондриите са главен производител на енергия, действа един от тези ензими, за които основно гориво е манганът – от кленовия сироп можем да си набавим 22% от дневните нужди. Манганът също участва в продукцията на мъжките хормони.

Цинкът освен антиоксидант понижава риска от атеросклероза. Той е нужен за поддържане функцията на ендотелните клетки. По този начин повишава добрия холестерол и редуцира лошия.

Кленовият сироп подобрява сърдечната дейност.

4.80 лв.

Био кокосова захар

  • нисък гликемичен индекс
  • високо съдържание на полезни минерали
  • аминокиселини
  • витамини

Кокосовата захар се извлича от цветовете на кокосовите палми. Отличава се с нисък гликемичен индекс (35) и с високо минерално съдържание. Кокосовата захар е богата на аминокиселини и витамини от групата В.
Тъй като кокосовата захар се добива при ниска температура /за разлика от останалите видове захари и подсладители/, витамините в нея са запазени.

9.40 лв.

Ксилитол – брезова захар

 

100% натурална алтернатива на захарта с чист растителен произход.

С гликемичен индекс 8.5, подходящ за диабетици.