Био семена за кълнове

  • Показване на 1–12 от 16 продукта

4.50 лв.

Био семена от броколи за покълване

Кълновете от броколи са богат източник на живи ензими; имат антитуморен ефект и повишават естествените защитни сили на организма.

Нето: 13г

Производител: Bavicchi, Италия

 

 

6.80 лв.

Кресон – био семена за покълване, 125г

Състав: 100% биологичен кресон

Кълновете от кресон се отглеждат за зелена маса (поник).

Листата на кресон са сочни и с пикантен вкус. Използва се за салати и като допълнение в сандвичи. 

Добавете кълновете от кресон към ястия с яйца, извара и като подправка за супи и сосове. Вкусът им е свеж и много слабо напомня този на хряна.

Листата на кресона са богати на витамини от групата В и С, каротин, рутин, калциеви соли, магнезий, желязо, йод и фосфор.

4.50 лв.

 

Ленено семе за покълване

Покълналото ленено семе е богат източник на протеин (подобен по състав на протеина в соята), алфа-линоленова киселина и омега 3 незаменими мастни киселини. Съдържа холин, калций, магнезий, желязо и фосфор, както и витамини от група B, витамин C, E и бета-каротен.

Нето: 80г
Производител: Bavicchi, Италия

4.50 лв.

Семена от босилек за покълване

Босилекът (Ocinum Basilicum) е много богат на витамин A и В1.

Кълновете от босилек съдържат етерично масло, което му придава характерния аромат и който стимулира храносмилането. Босилекът е с приятен и специфичен аромат и придава изключителен вкус на салатите и зеленчуците.

Кълновете от босилек са богати на желязо, цинк, калций и витамин А, В, С.
 

Нето: 10г
Производител: Bavicchi, Италия

4.50 лв.

Био семена Кресон за покълване

нето: 35г

Кресон (Lepidium sativum) е сочно, яркозелено, водно едногодишно растение от семейство Кръстоцветни, с височина 30-60 см. Листата му имат приятен остър вкус и може да се ядат самостоятелно на салата или да се използват като подправка на сурови или готвени зеленчуци.

Кресонът е богат на витамините А и С, както и на фолати, калций, желязо и витамин Е. Той съдържа и разнообразни химични вещества, сред които глюкозинолати, лутеин, флавоноиди, хидроканелени киселини. 80 грама кресон осигурява препоръчителните пет порции плодове и зеленчуци на ден.

4.50 лв.

Био семена от грах за покълване

Граховите кълнове са много добър източник на протеин, прости захари, калций и фибри. Богати са също на витамин А и C, фосфор, калий и хлорофил.
 

Нето: 90г
Производител: Bavicchi, Италия

 

 

4.50 лв.

Био семена от детелина за покълване

Нето: 50г
Производител: Bavicchi, Италия

Детелината, както и люцерната, са едни от най-предпочитаните средства в детокс диетите. Богатото им съдържание на изофлавоноиди ги прави мощни антиоксиданти.

4.50 лв.

Семена див чесън за покълване

Кълновете на дивия чесън са богати на аминокиселини, ензими, витамини и минерали. Известни са като природен антибиотик и дезинфектант, като имат благотворно влияние при възпаления, язва и храносмилателни проблеми.

Нето: 9г
Производител: Bavicchi, Италия

 

4.50 лв.

Био семена от репички за покълване

Високото съдържание на витамин C и острият вкус на кълновете от репичка ги правят подходящи при настинки, синузит, астма и напрежение в гръдната област. Те активират дейността на чревната флора, подпомагат изчистването й от слузта и подсилват бъбреците и черния дроб.

Нето: 30г
Производител: Bavicchi, Италия

4.50 лв.

 

Био семена от рукола за покълване

Покълналите семена рукола (Eruca Sativa) имат сладък, мек, ядков вкус. Съчетават се чудесно със салати и сандвичи, подходящи са като добавка към кисело мляко. Богати на витамин A, B, C и E, а също и отлични антиоксиданти, които подсилват имунната система.

Кълновете от рукола са отлична храна за хора с намален имунитет, прекарали сериозни или хронични заболявания, анемия, нарушения в храносмилането и за хора с високо ниво на холестерол.

Нето: 30г
Производител: Bavicchi, Италия