Език: BG
Добре дошли в нашия магазин! |
0 артикула

Количка

Филтри

Категории с падащо меню

Натурални базови масла Натурални базови масла

Продуктови категории

Какво е базово масло?
Базовите масла, наречени още растителни масла, се извличат от най-мастно наситените части на растението - ядките и семената.

Базовите растителни масла се използват самостоятелно или служат като основа за разреждането на етеричните масла /етеричните масла са високо концентрирани, не прилагайте никога директно върху кожата!/

Базовите масла, макар и на растителна основа, имат структура, много близка до мастната тъкан на човека и затова проникват в кожата и се усвояват много лесно. Те помагат на кожата да абсорбира иначе трудно усвоимите етерични масла.

Заради високото съдържание на мазнини, базовите масла нямат неограничен живот, те могат да се окислят и да гранясат с времето. Някои растителни масла обаче имат естествено съдържание на витамин Е, който освен че служи като стабилизатор на маслото, има и благотворно въздействие върху кожата.

Някои базови масла (като какаово, кокосово, масло от ший) променят нормалното си течно състояние и се втвърдяват при по-ниски температури. Втечнявайте ги на стайна температура или на водна баня, но не с вряща вода, за да запазите качествата им.

Няма по-натурална грижа за кожата и косата от редовната употреба на студенопрсовани растителни масла.

«1 2»

Продукти

«1 2»Страница 1 от 2
Върни До Горе