Terrassana

  • Показване на всички 2 резултата

17.20 лв.

Био кленов сироп клас А, 250мл

Стъклена бутилка

Кленовият сироп е неразделна част от здравословното хранене. Използва се за прочистване на организма и за намаляване на теглото.

Кленов сироп градус А е по-малко сладък. Той е основната съставка в популярната „кленово-лимонова диета”. Кленовият сироп е много богат на калций, магнезий, желязо, натрий и витамините В1, В2, В6 и С.

Кленовият сироп градус А притежава повече витамини и минерали, в сравнение с този градус С. Това е така, защото сиропът градус А се извлича пръв, а след него се извлича и сиропът, предназначен за производството на градус С.

17.20 лв.

Био кленов сироп клас С, 250мл.

100% чист канадски кленов сироп, градус С.

Сертифициран биологичен продукт.

Кленовият сироп съдържа по-малко калории и има по-висока концентрация на минерали от меда. Той е лепкав и кехлибарен на цвят със сладък вкус. Добива се от сока на черно или червено кленово дърво. Съдържанието на естествени  захари  в кленовия сироп е около 60%.

Кленовият сироп не случайно е провъзгласен за отличен здравословен продукт. Той е много добър източник на манган и цинк.

Манганът е незаменим кофактор в редица ензими за поддържането на продуктивност на енергия и антиоксидантен ефект. Именно в нашите клетки, където митохондриите са главен производител на енергия, действа един от тези ензими, за които основно гориво е манганът – от кленовия сироп можем да си набавим 22% от дневните нужди. Манганът също участва в продукцията на мъжките хормони.

Цинкът освен антиоксидант понижава риска от атеросклероза. Той е нужен за поддържане функцията на ендотелните клетки. По този начин повишава добрия холестерол и редуцира лошия.

Кленовият сироп подобрява сърдечната дейност.