Хенафокс

  • Показване на 1–12 от 14 продукта

7.00 лв.

Безвредна растителна боя за коса, 100г.

Разполагаме с четири цвята растителна билкова боя:

  • светло кестеняв цвят – Състав(INCI): Indigofera Tinctoria, Lawsonia Inermis, Emblica Officinalis, Eclipta Alba, Azadirachta Indica
  • кестеняв цвят – Състав(INCI): Indigofera Tinctoria, Lawsonia Inermis, Emblica Officinalis, Eclipta Alba, Azadirachta Indica
  • тъмно кестеняв цвят – Състав(INCI): Indigofera Tinctoria, Lawsonia Inermis, Emblica Officinalis, Eclipta Alba, Azadirachta Indica
  • черен цвят – Състав(INCI): Indigofera Tinctoria, Lawsonia Inermis, Emblica Officinalis

Можете да постигнете желания от вас цвят преминавайки от тон в тон.

Био боята за коса съдържа натурални и активни съставки за здрава и бляскава коса.

5.60 лв.

Био хибискус на прах, 100 г

Хибискусът в този си вид има две основни предназначения: за подчертаване на червените нюанси и за подхранване на косата.

Състав (INCI): Hibiscus sabdariffa

Ако добавите хибискус към къната, ще получите още по-интензивен червен цвят. Ако смесите хибискус с шикакай или с прах от сапунени ядки и амла – той ще участва активно в измиването и подхранванването на косата и ще придаде още повече блясък и жизненост. Може също да направите билкова отвара от хибискуса на прах за последно изплакване на косата и подчертаване на червеникавите оттенъци.

5.10 лв.

Брахмите на прах заздравява корените на косата; помага при косопад, изтъняване, преждевременно побеляване. Придава блясък и жизненост на косъма. Съчетава се чудесно с други индийски билки за измиване и подхранване на косата. Натурален продукт за коса от природата!

5.10 лв.

Брингараж на прах, 100г.

Състав: Eclipta Alba

Естественият брингараж на прах е традиционна индийска билка, която стимулира растежа на косата. Брингараж на прах е естествено средство, което заздравява косъма и помага при косопад.

Подхранете косата си, смесете брингараж с други натурални индийски билки и поддържайте естествена красота.

6.60 лв.

Индиго на прах, 100г

Състав (INCI): Indigofera Tinctoria Extract.

Продуктът не съдържа химикали, нито каквито и да е примеси – изцяло растителен екстракт.

Индигото е средство за боядисване, безопасно за бременни жени и кърмачки.

Прилагано само по себе си, индигото ще придаде на косата синкаво-зеленикави оттенъци. Смесено с къна, индигото боядисва косата в кестеняво (в зависимост от пропорциите и началния цвят: повече индиго – по-тъмен цвят, по-малко индиго – червеникави оттенъци).

Нанесено върху косата след къна, индигото боядисва в лъскаво черно.

Може да се използва толкова често, колкото пожелаете.

4.80 лв.

Индийската глина може да се използва и самостоятелно или в смес за измиване на мазна или намазана с масла коса, както и – при липса на време – като сух шампоан за коса: нанесете малко количество в корените на косата, изчакайте десет минути и изчеткайте косата.

За процедури за лице, използвайте дълбоко почистваща индийска глина за здрава и блестяща кожа. Премахва мъртвите клетки, излишната мазнина и нечистотията по кожата. Подходяща при мазна и смесена кожа.

6.40 лв.

Био къна на прах, 100 г.

Състав(INCI): Lawsonia Inermis Extract

Екологично чиста къна от района на Раджастан, Индия.

Не съдържа p-phenylenediamine, метални соли или други добавки. Не съдържа тежки метали.

Естествената къна е прах от растението Lawsonia Inermis. Тя оцветява косата в червеникави тонове, които зависят от естествения цвят и индивидуалност на косата, от наличието на бели коси и от избраната рецепта. Натуралната индийска къна се използва и като основа за получаването на кестеняви и черни тонове, когато я съчетаваме с други билки – индиго, касия, амла. В тези случаи тя може да даде просто лек оттенък или цялостно затопляне на цвета.

Освен оцветяващо косата действие, естествената къна заздравява и подхранва в дълбочина косъма, придава на косата блясък, обем и жизненост. Освен това къната действа отлично срещу пърхот и други кожни проблеми по скалпа.

5.80 лв.

Манджиста (Rubia cordifolia) е растение, което се среща в Индия на 3500 метра надморска височина.

Състав(INCI): Rubia Cordifolia Extract

Манджиста се смята се за един от най-мощните подмладяващи кожата (реджувенейтинг) агенти. Редуцира бръчките.

Индийската билка манджиста уеднаквява тена и е често използвано средство за избелване на пигментни петна. Манджиста помага при кожни възпаления, възстановява и заздравява кожата.

Тъй като леко оцветява кожата, за препоръчване е да използвате манджиста в малки количества и в комбинация с други билки като маска за лице. Възможно е да дразни по-чувствителната кожа.

5.20 лв.

Нийм на прах

Нийм на прах е натурален билков продукт за коса и кожа.

Нийм е известен с натуралното си антибактериално действие.

Екстрактът от нийм е естествен продукт за борба с пърхот и раздразнен скалп.

Нийм се използва към билковата смес, която можем да си направим от амла на прах и глина.

Нийм на прах е подходящ за маска за лице за мазна и проблемна кожа. 

 

 

 

4.70 лв.

Портокалова кора на прах, 100г

Състав: Citrus Aurantium

Портокаловата кора на прах е натурален козметичен продукт без никакви химически добавки и стабилизатори. Прилага се основно като маска за лице, но има добро действие и върху косата.

Прах от портокалова кора е гаранция за мека и блестяща кожа.

Портокаловата кора има силно антиоксидантно, тонизиращо, противовъзпалително и почистващо действие:

намалява себума, премахва мъртвите клетки и помага при акне;

– действа срещу преждевременното стареене на кожата; 

– придава блясък на косата.

 
7.50 лв.

Прах от розов цвят, 100г.

Състав: Rosa Damascena Extract

Пудрата от сушен розов цвят е подходяща за всеки тип кожа.

Освежава и тонизира. Има охлаждащо и успокояващо действие.

Прах от розов цвят се използва най-често в комбинация с нийм  при мазна и проблемна кожа, с глина за дълбоко почистване или с други билки.

Важно е да се знае, че розовите цветчета се сушат при режим, който дезактивира ензимите и спира процесите на ферментация на цвета като по този начин се запазват изцяло полезните качества на розата.

4.50 лв.

Прах от сапунени ядки, 100г. 

Сапунените ядки са „родени“ в Индия и Непал. Те наскоро се превърнаха в естествена алтернатива на химическите перилни и почистващи препарати, както и „нежна“ опция в ръцете на всеки, който има алергия към химикалите в препаратите, които използваме всеки ден. В аюрведичната медицина сапунените ядки се използват за лечение на екземи и псориазис. С прах от сапунени ядки лесно може да си направим сами шампоан или почистващ препарат.

Състав (INCI): Sapindus Trifolatus Extract.