Бала Гопала ЕООД

Бала Гопала е български производител на един от основните продукти във Ведическа култура - краве масло Гхи.
Според Аюрведа, гхи е концентрирана, чиста и благостна огнена енергия на Слънцето. Гхи не само захранва, пречиства и лекува, но и влияе много позитивно на фино ниво. То носи природно здраве, красота, хармония и щастие!
Можем да твърдим, че Бала Гопала произвежда домашно ГХИ - Гопал Прасад, защото то е направено ръчно, със специално внимание и грижа. От значение е и кой участва в процеса на пречистване на кравето масло - благочестиви хора в душевно състояние на мир, във време и място, които не съдържат лоша карма!

За производството на това Гхи производителят Бала Гопала използва само прясно сметаново краве масло от подбрани доставчици: малки ферми, които отглеждат кравите си по хуманен начин и не произвеждат масло в промишлени мащаби.

Суровината идва директно от фермата в рамките на 1-2 дни след нейното производството. След получаването на маслото, то веднага се преработва на Гхи и се пакетира в стъклена опаковка. Правят се сравнително малки партиди, за да се осигури най-високото качество. Всичките процеси на производство са ръчни. Това позволява да се произведе Гхи с “домашно” качество, внимание и специално отношение.

  • Показване на всички 3 резултата

24.20 лв.

Натурално пречистено масло Гхи /Гхий/

Пречистеното масло гхи според традиционната технология се произвежда от краве мляко, то се подлага на преваряване. При тази термична обработка се изпарява водата, която се съдържа в него, и се отделят белтъците и протеините Казеин. Пречистеното масло гхи е освободено от холестерина и млечния белтък.

Гхи има наситено жълт цвят в твърдо състояние и кехлибарен прозрачен цвят, когато е в разтопено състояние. Носи лек сладък аромат на орехи.

Нето: 450г