Органик храни и натурални храни

Био и натурална храна – гаранция за здраве, самочувствие и добър тонус.

Органични храни са тези, които се произвеждат по строгите стандарти на биологичното земеделие или животновъдство, чиито принципи и практики са да се сведе до минимум човешкото въздействие върху околната среда и да се осигури функциониране на земеделската система по възможно най-естествения, близък до природата начин без да се нарушават еко системите и природното равновесие. Био продуктите са чисти и здравословни храни, на които винаги можем да се доверим.

Натуралните хранителни продукти не съдържат синтетични съставки или те са сведени до минимум. В много страни по света не съществуват стриктни стандарти за натуралните храни.

В българското законодателство думите „био“ и „органичен“ са синоними и се използват за еквивалент на популярното на Запад определение „органик“.

Защо избираме органични храни? Защото те са с гарантиран произход и със сигурност не съдържат петролни продукти, химикали, генно-модифицирани съставки, пълнители, изкуствени оцветители и канцерогенни консерванти,  кавито откриваме в изобилие в хранителните продукти за масова консумация.

И още нещо – избирайки органична храна, ние поощряваме био земеделието и биологичното животновъдство и с това допринасяме за спасението на планетата от замърсяване и бавното й унищожаване.

В нашия онлайн био магазин ще откриете богато разнообразие от органик и натурални храни за всеки вкус: подправки, различни видове тахан, масла, какао, ядки, зърнени продукти и други.

Категории органик храни и натурални храни

Най-продавани продукти

3.90 лв.

Семена резене – 100г

Резене, фенел или див копър (Foeniculum vulgare), но може да го срещнете още като копрец, полски копър, аптекарски копър, морач, феннел, фенхел, сминд, лъжлив сминдух) е растение от семейството на магданоза и моркова Сенникоцветни. От същото семейство е и копърът, но резенето е от друг род.

Плодът на резенето е продълговато сухо семе със силен анасонов аромат, който се дължи на Анетоловото масло в него. То е основна съставка на мастиката, на която дължи основния си аромат. То е и една от съставките на гръцкото питие узо.

3.75 лв.

Био булгур

Булгурът е пълноценна зърнена храна. Получава от пълнозърнеста пшеница, която се измива, бланшира, след това изсушава и натрошава. По този начин булгурът придобива специфичната си форма.

Булгурът може да се използва за салати, в зърнени закуски, за гарнитури и каши. Арабската салата Табуле е сред най-популярните ястия с булгур.

10.20 лв.

Био студено смляно ленено, слънчогледово и тиквено семе БЕЗ ГЛУТЕН, 200 г

Лененото семе е отгледано в Канада и е студено смляно с цел да се запазят всички хранителни доброкачествени вещества и Омега мазнини, които се съдържат в семената и за да се усвоят те лесно и бързо.

7.50 лв.

ШАРЛАН, студено-пресован, в стъклена бутилка, 750 мл.

Студено-пресованото и нерафинирано слънчогледово масло, наречено шарлан, притежава специфичния вкус и аромат на слънчогледовите ядки, от които се прави. Получава се чрез студено пресоване на специално подбрани, висококачествени белени слънчогледови ядки, следва фина филтрация и никаква химична обработка. Това гарантира запазване на всички ценни качества на маслото шарлан.

Нерафинираното слънчогледово олио Шарлан е силен антиоксидант, богато е на витамин Е и подобрява храносмилането.

Не подлагайте Шарлан на термична обработка!

Не го използвайте за пържене, варене и печене!

Използвайте шарлан за овкусяване на салати, маринати и сосове и за профилактика.

Избягвайте да купувате шарлан, както и всякакви други растителни мазнини, в пластмасова опаковка!

 

7.90 лв.

Натуралният сусамов тахан се произвежда от необелени сусамови семена

Пълнозърнест сусамов тахан Шаламанов 79

Съдържа 100 % сусамови зърна, сурови и смлени до получаването на паста с кафеникав цвят. Утаяването на тахана в буркана е нещо нормално. Ако пастата се слегне към дъното на буркана, а отгоре изплува мазнината, просто разбъркайте до хомогенизиране.

Сусамовият тахан е богат на мазнини от много високо качество, които се усвояват напълно от организма, ето защо се препоръчва за стомашно-чревния тракт (1-2 лъжички на гладно при гастрит и язва).

8.90 лв.12.50 лв.

Биологичен пчелен мед от Дядо Димовия пчелин в сърцето на Източна Стара планина с. Прилеп – яз. Камчия

Състав: липа, комунига, детелина, конски босилек и др.

Нето: 480 г / 700 г

Реколта 2018г

 

8.90 лв.12.50 лв.

Липовият мед на Дядо Димовия пчелин е чист био сертифициран мед, реколта 2017г

С мек аромат на липа. Препоръчва се при простуда, ангина, бронхит и бронхиална астма.

Разфасовки от

480г

700г

Биологичен пчелен мед от сърцето на Източна Стара планина с. Прилеп – яз. Камчия

С приятен, нежен аромат и вкус и с високи хранителни и лечебни качества.

И  много, много вкусен!

8.90 лв.12.50 лв.

Биологичен мед Пролетен букет от Дядо Димовия пчелин

Разфасовки от

  • 480 г
  • 700 г

Ароматен билков мед от глог, акация и др.

Билковия мед на Дядо Димовия пчелин е с високи хранителни и лечебни свойства. Има подчертано противомикроно действие и притежава общоукрепващо имунната система действие.

Продукт на месеца

single-image-03
00 Days
00 Hours
00 Mins
00 Secs

Специална оферта

ДО -20%