Органик храни и натурални храни

Био и натурална храна – гаранция за здраве, самочувствие и добър тонус.

Органични храни са тези, които се произвеждат по строгите стандарти на биологичното земеделие или животновъдство, чиито принципи и практики са да се сведе до минимум човешкото въздействие върху околната среда и да се осигури функциониране на земеделската система по възможно най-естествения, близък до природата начин без да се нарушават еко системите и природното равновесие. Био продуктите са чисти и здравословни храни, на които винаги можем да се доверим.

Натуралните хранителни продукти не съдържат синтетични съставки или те са сведени до минимум. В много страни по света не съществуват стриктни стандарти за натуралните храни.

В българското законодателство думите “био” и “органичен” са синоними и се използват за еквивалент на популярното на Запад определение “органик”.

Защо избираме органични храни? Защото те са с гарантиран произход и със сигурност не съдържат петролни продукти, химикали, генно-модифицирани съставки, пълнители, изкуствени оцветители и канцерогенни консерванти,  кавито откриваме в изобилие в хранителните продукти за масова консумация.

И още нещо – избирайки органична храна, ние поощряваме био земеделието и биологичното животновъдство и с това допринасяме за спасението на планетата от замърсяване и бавното й унищожаване.

В нашия онлайн био магазин ще откриете богато разнообразие от органик и натурални храни за всеки вкус: подправки, различни видове тахан, масла, какао, ядки, зърнени продукти и други.

Категории органик храни и натурални храни

Най-продавани продукти

Sale
3.80 лв. 2.28 лв.

Цикория разтворима с йерусалимски артишок

Комбинацията от цикория и земна ябълка (йерусалимски артишок) се използва се като заместител на кафето. Не съдържа кофеин.

Опаковка: 100 гр.
Произход: Русия
Съдържание: Цикория, земна ябълка
Тегло: 0.120 кг.
Подходящ за: възрастни, деца, вегетарианци, вегани
3.00 лв.

Био куркума на прах насипна, 100гр.

Куркумата е традиционна индийска подправка за овкусяване и оцветяване на ястия. В Китай, Индия и Индонезия се използва и като билка. Може да се добавя към ориз, яйца и другия ястия.

Научни изследвания сочат, че активната съставка куркумин, която се съдържа в куркумата е силен антиоксидант и има антиракови свойства. Куркуминът е изолиран през 1815 г. от коренището на растението куркума (Curcuma longa L., сем. Zingiberaceae), използвано като подправка и лечебно растение в индийската народна медицина вече повече от 5 000 години.

Sale
4.50 лв. 3.15 лв.

Био семена от броколи за покълване

Кълновете от броколи са богат източник на живи ензими; имат антитуморен ефект и повишават естествените защитни сили на организма.

Нето: 13г

Производител: Bavicchi, Италия

 

 

12.00 лв.

Сироп от бъзак от диворастящи плодове

Действа общоукрепващо и антиоксидантно на организма, укрепва сърдечно-съдовата дейност, понижава кръвното налягане, повлиява много добре анемията.

Суровина: диворастящи плодове от Родопите

Нето: 500 мл

Производител: Руан 2010, България

4.90 лв.

Натурален мътен ябълков оцет от с.Долно Белотинци, получен чрез ферментация на ябълково вино

Опаковка: стъклена бутилка

Количество нето: 500 мл

Още Хипократ е казал, че ябълковият оцет е тоник за здраве. В последствие той бива широко използван в борбата с лошото храносмилане, пневмония и скорбут. 

Смесването на ябълков оцет с мед засилва лечебната му сила.

Ябълковият оцет може да унищожи вредните бактерии в храносмилателния тракт. Препоръчва се като тонизиращо храносмилането средство и да се консумира по време на хранене.

Ябълков оцет помага при :

* Борба се с инфекциите

* Регулиране на кръвното налягане

* Обезболяване при артрит

* Насърчаване на храносмилането

* Подобряване на метаболизма

* Освобождаване на хроничната умора

* Пречистване на вашите клетки

* Облекчаване на главоболието

* При ужилвания и ухапвания от насекоми

* При запек

* Контролиране на кръвното налягане

*При мускулни крампи

* Помощ за промиване на жлъчния мехур

* Контрол на теглото

* Борба с остеопорозата

* Поддържане на кожата

* Облекчаване на болки в гърлото, ларингит

* Слънчево изгаряне

* За предотвратяване на пърхот, оплешивяване и сърбеж

Ябълковият оцет помага за регулиране нивата на холестерол в кръвта.

Sale
3.20 лв. 2.24 лв.

Цикория разтворима

100г

Произход: Русия

Разтворима натурална напитка от цикория – алтернатива на кафето. Влияе благоприятно на организма като укрепва имунната система, повишава жизнеността, понижава холестерола и подобрява работата на стомашно-чревния тракт.

Не съдържа кофеин.

Sale
32.50 лв. 22.75 лв.

Домашен уред за покълване на семена

Удобен, лесно преносим и функционален уред за домашно производство на кълнове.

Диаметър: 20 см.

Състои се от 5 елемента:

– контейнер за събиране на вода

– три тавички за семената

– съд за зареждане с вода

За да имате свежи кълнове всеки ден, зареждайте не едновременно, а последователно през ден, трите съда за семена.

В кутията ще намерите подробни инструкции за това как да ползвате уреда за покълване плюс полезна информация за най-често срещаните семена.

 

4.75 лв.

Черна Кипърска Сол

Мелничка

Нето: 50гр

Черната кипърска соле морска сол, извлечена от средиземноморските води около остров Кипър.Черният цвят на солта се дължи на добавени въглени от кора на иглолистни дървета, липа, бреза и върба. Кристалът на солта има пирамидална форма. Люспите са леки и хрупкави, с по-лек вкус от този на стандартната морска сол, което я прави изключително подходяща за подправянето на бяла риба, картофи, яйца и супи. Също така, цвета на солта я прави подходяща за украса на блюдата.

Продукт на месеца

single-image-03
00 Days
00 Hours
00 Mins
00 Secs

Специална оферта

ДО -20%