Език: BG
Валута:BGN
  • BGN
  • EUR
Добре дошли в нашия магазин! |
0 артикула

Количка

Филтри

Категории с падащо меню

Нови продукти

Mасло от пореч, 50мл.

Mасло от пореч, био, 50мл.

Био масло от пореч, 50мл.

Био (kbA-Qualität)

Състав (INCI): Borago Officinalis Seed Oil

Маслото се извлича от семената на растението пореч ( „starflower oil“ или „borage oil“). То е добър източник на гама-линоленова киселина. Тази есенциална мастна киселина е много важен градивен елемент на кожата и участва в изграждането на междуклетъчното вещество и естествената защита на организма от външни влияния. Недостигът на гама-линоленова киселина води до блокиране на ключови ензими на метаболизма, влошава концентрацията и спомага появата на кожни проблеми като екземи, атопичен дерматит и др.

Грижа за кожата: Тъй като е богато на омега 3 и 6 мастни киселини, маслото от пореч подхранва, регенерира и възвръща тонуса и еластичността на уморената и суха кожа. Поради естественото си съдържание на салицилова киселина има антисептични и противовъзпалителни свойства и е чудесно средство в борбата срещу акне.

Грижа за косата: овлажнява и подхранва сухата и изтощена коса. Маслото от пореч се използва още и при косопад и за цялостно възстановяване на здравето на косъма и скалпа.

 

Код: hf17
Цена:19.50лв.
Няма наличност

Ориентировъчни цени за доставка

До София на цена от 4.00лв.Извън София на цена от 4.00лв.
Изпрати на приятелОцени продуктаДобави в желани Сравни

Начин на употреба:

За кожа: нанася се с леки масажни движения върху кожата на лицето и шията.

За коса:

- затоплете малко масло; нанесете по скалпа и косата. Увийте около косата си затоплена хавлиена кърпа. Измийте с мек шампоан.

- след измиване на косата, затоплете 2-3 капки масло в дланите си и нанесете по краищата - за укротяване на хвърчаща коса, срещу цъфтящи краища, за блясък.

Още за растението:

Пореч (Borago officinalis или echium amoenum) или „лечебна краставица“ е едногодишна билка идваща от Сирия. Достига височина от 60-100 cm с власинки по цялото стъбло и листа; листата са разклонени, обикновени и дълги 5-15 cm. Цветовете са малки, сини и розови, с пет тесни, триъгълни издължения. Дава много семена и се самозасява. В местата с мек климат поречът цъфти почти през цялата година.

Цветовете имат сладък, подобен на мед вкус и често се използват за декорация на десерти.

Освен много добър източник на гама-линоленова киселина, маслото от пореч е също богато на олеинова и палмитинова киселини, които имат хипохолестеролемичен ефект.

Масло от пореч регулира метаболизма и хормоналната сuстема на човека и се счита от много xора за добро средство срещу предменструален синдром.

Поречът облекчава и лекува настинки, бронхити и инфекции на дихателните пътища благодарение на противовъзпалителните си качества.

Източник: Wikipedia

Върни До Горе