Език: BG
Валута:BGN
  • BGN
  • EUR
Добре дошли в нашия магазин! |
0 артикула

Количка

Филтри

Категории с падащо меню

Какао и какаови продукти Какао и какаови продукти

Продуктови категории

Био какао и суров шоколад 

Шоколадът се прави от какао или какаови зърна. Какаовите зърна в техния естествен, необработен вид са богати на нутриенти и са полезни за здравето ни. Научните изследвания доказват, че тъмния и суров шоколад имат най-голяма хранителна стойност. Какаовите зърна съдържат антиоксиданти, минерали и полезни масла.
Какаото съдържа повече антиоксидантни флаваноиди, от която и да е била друга храна и  дори по-полезно от чевените боровинки, виното, черния и зеления чай. Био какаото съдържа 4 пъти по-голямо количество антиоксиданти от зеления чай. Важните минерали, които се съдържат в какаовите зърна, са богати на магнезий, калций, желязо, цинк, мед и манган. Здравословните масла включват и олеинова киселина, полезна за сърцето, мононенаситени мазнини, които също се намират в зехтина.
 
Антиоксидантите помагат за поддържането на сърдечно-съдовата система, спират запушването на кръвните артерии, подобряват циркулацията на кръвта, помагат на сърдечния ритъм и кръвното налягане, намаляват нивата на холестерол и намаляват риска от сърдечен удар. Антиоксидантите, които се съдържат в био какаото, оправят и предотвратяват вредите, причинени от свободните радикали. 
 
Изследванията показват, че какаовите зърна са полезни и за функционирането на мозъка. Те съдържат серотонин, който действа като антиоксидант, ендорфините, които са хормоните на щастието, анандамид, известен още като съставка на блаженството, защото се отделя от мозъка ни, когато се чувстваме щастливи. Какаото ни помага да се отпуснем и да се чувстваме по-добре за по-дълго време.
«1 2»

Продукти

«1 2»Страница 1 от 2
Върни До Горе