Език: BG
Валута:BGN
  • BGN
  • EUR
Добре дошли в нашия магазин! |
0 артикула

Количка

Филтри

Категории с падащо меню

Нови продукти

Натурален ябълков оцет Лидия

Натурален ябълков оцет Лидия

Натурален мътен ябълков оцет от с.Долно Белотинци, получен чрез ферментация на ябълково вино

Опаковка: стъклена бутилка

Количество нето: 500 мл

Още Хипократ е казал, че ябълковият оцет е тоник за здраве. В последствие той бива широко използван в борбата с лошото храносмилане, пневмония и скорбут. 

Смесването на ябълков оцет с мед засилва лечебната му сила.

Ябълковият оцет може да унищожи вредните бактерии в храносмилателния тракт. Препоръчва се като тонизиращо храносмилането средство и да се консумира по време на хранене.

Ябълков оцет помага при :

* Борба се с инфекциите

* Регулиране на кръвното налягане

* Обезболяване при артрит

* Насърчаване на храносмилането

* Подобряване на метаболизма

* Освобождаване на хроничната умора

* Пречистване на вашите клетки

* Облекчаване на главоболието

* При ужилвания и ухапвания от насекоми

* При запек

* Контролиране на кръвното налягане

*При мускулни крампи

* Помощ за промиване на жлъчния мехур

* Контрол на теглото

* Борба с остеопорозата

* Поддържане на кожата

* Облекчаване на болки в гърлото, ларингит

* Слънчево изгаряне

* За предотвратяване на пърхот, оплешивяване и сърбеж

Ябълковият оцет помага за регулиране нивата на холестерол в кръвта.

Код: lidia
Оценка:Оценка: 10
  • Тегло: 0.950 кг
Цена:4.90лв.
Брой:

Експресна поръчка без регистрация

Само попълнете 2 полета
Ние ще се свържем с вас в рамките на работния ден.

Ориентировъчни цени за доставка

До София на цена от 4.00лв.Извън София на цена от 4.00лв.
Изпрати на приятелОцени продуктаДобави в желани Сравни

По време на ферментацията на ябълковото вино, захарта в ябълките се разгражда от бактерии и дрожди в алкохол, а след това в оцет. Ябълковият оцет съдържа оцетна киселина (както и другите видове оцет), млечна, лимонена и ябълчна киселина. За разлика от бистрия филтриран оцет, домашният органичен ябълков оцет е със светъл жълто-кафяв цвят и често се продава нефилтриран и непастьоризиран с тъмна, мътна утайка - майката на оцета, която се състои най-вече от оцетно- кисели бактерии. Докато другите видове оцет като бял оцет, балсамов оцет, винен оцет и оцет от ориз, се използват главно за готвене, ябълковият оцет има не само високи кулинарни качества, но и се използва за целите на здравеопазването.

Върни До Горе