Език: BG
Валута:BGN
  • BGN
  • EUR
Добре дошли в нашия магазин! |
0 артикула

Количка

Филтри

Категории с падащо меню

Брашно от Тапиока (Маниока, Касава)

Брашно от Тапиока (Маниока, Касава)

Безглутеново брашно от Тапиока - ниско калорична безглутенова храна

Разфасовка - 1.00 кг

Брашното от тапиока не съдържа глутен и е чудесно средство за сгъстяване на супи, десерти и сосове както и за изпичане на традиционни африкански плоски питки.

 

Код: island1
Оценка:Оценка: 10
  • Тегло: 1.100 кг
Цена:15.90лв.
Няма наличност

Ориентировъчни цени за доставка

До София на цена от 4.40лв.Извън София на цена от 4.40лв.
Изпрати на приятелОцени продуктаДобави в желани Сравни

Бялото брашно от Тапиока /Маниока, Касава/ за разлика от бялото пшенично брашно е нискокалоричен безглутенов продукт.
Тапиоката е третият по големина хранителен източник на въглехидрати в тропиците (след ориза и захарната тръстика), затова го наричат още и "хлябът на тропиците"
Фино смляното брашно от Тапиока е без глутен и може да се използва като заместител на други видове брашна.

Култивира се в различни части на света под различни имена - маниока, касава, тапиока.
Обикновено наричаме Тапиока продуктите, извлечени от корена на растението маниока (Manihot esculenta) - брашно или перли. Тапиока продуктите са богати на нишесте и фибри и са с ниско съдържание на протеин.

Коренището на маниоката е богато на нишесте. Съдържа значителни количества калций, фосфор и витамин C. Бедно е на протеин и други нутриенти.

Рецепта за Пъум джи кейжо (бразилски хляб) с тапиока /източник: http://epicenter.bg/

Необходими продукти
2 яйца
240 мл мляко
140 мл олио
300 г брашно от тапиока
100 г настърган пармезан
1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

1. Яйцата, млякото и олиото се разбиват в миксера, докато се получи хомогенна смес. След това се добавят солта и малко по малко брашното от тапиока и накрая - настърганото сирене пармезан.
2. В предварително загрята фурна на 180 градуса се слагат малки тавички (от типа за мъфини), намазани или с олио, или с маргарин и напълнени със сместа само до половината (стават доста по-големи, когато се пекат).
3. Отгоре се поръсва с малко пармезан. Пекат се около половин час или до златисто. 

 

 
Върни До Горе