Розово масло и здраве

Как розовото масло, съчетано с пробиотици

влияе на здравето!

Розово масло

Биомилк Роуз – пробиотична функционална храна, 250г

Българското розово масло е едно от най-скъпите етерични масло в световен мащаб. Богатият му, силен и траен аромат е търсена ценна съставка на всички парфюми от висок клас както и на подбрани козметични продукти.

Освен в козметиката, розовото масло се използва и като медикамент – факт, който е малко известен.

Розово масло и черен дроб

В розовото масло се съдържат над 300 познати вещества и съединения.

На чисто физическо ниво тяхното действие върху човешкия организъм се изразява в:

  • почистване на черния дроб
  • предпазване от образуване на камъни в жлъчката
  • подпомага лечение на хронични алергии на дихателната система

Розовото масло е силно активно и не може да се пие в чист вид. Капнато директно  на кожата, то е много агресивно и може да я изгори. Ето защо, използвано за лечебни цели, се комбинира с пробиотик. Това са живи клетки лактобацилус булгарикус, които неутрализират гнилостните процеси в организма и стимулират имуннатата система. Лечебният му ефект на пробиотичните щамове се съчетава по неповтороим начин с този на розовото масло.

Купи Laktera Rose Oil!

Laktera Rose Oil

Розово масло и алергии

Най-добре е проучен лечебния ефект на розовото масло при алергични заболявания на дихателната система. “Имам над 20 пациенти с бронхиална астма, които през последните години не се чувстваха добре след прием на кортизонови препарати. Наложи се алтернативно лечение. Те приемаха продукти от розово масло, които имаха особено добро и дълготрайно въздействие”, каза проф. Никола Александров, до неотдавна ръководител на Катедрата по токсикология и алергология на Военномедицинската академия и създател на съвременните български пробиотици.

Повечето от откритите лечебни свойства на розовото масло са плод на емпирични пручвания. От близо 300 съставки са известни свойствата едва на десетина. Най-изследван е гераниолът. Той е в основата и на друг български препарат – известният жирозитал, с който Тодор Живков поддържаше здравето си.

Poзoвoтo мacлo и психическото ни състояние

Най-голямата полза от розово масло е влиянието му на мисловно и емоционално равнище.

Розовото масло ycпoĸoявa и xapмoнизиpa yмa, пoмaгa пpи дeпpecия, състояния на гняв, мъĸa, cтpax, нepвнo нaпpeжeниe и cтpec.

Πoдoбpявa ceĸcyaлнocттa, caмoчyвcтвиeтo и cпpaвянeтo c eмoциoнaлни пpoблeми.

Розовото масло е балансиран и отличен антидепресант.

Един килограм розово масло струва 5-6 хиляди евро. Това е и причината на пазара често да се предлагат ментета – други по-евтини етерични масла и вещества, които могат да наподобят аромата, но нямат лечебните и козметичните качества на истинското етерично масло от роза. Ето защо, когато става дума за здравето ни, трябва да се доверяваме само на лицензирани продукти.

Лактера Роуз ойл

Лактера Роуз ойл

Оставете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *