Ечемични стръкове – слънчева енергия

Зелените стръкове от покълнал ечемик абсорбират и използват слънчевата енергия, за да регенерират и подсилят имунната система.

Подложени на комплексно замърсяване, заобиколени и атакувани от фармацевтичните компании и лошата изкуствена храна, е време да се възползваме от силата на зелените стръкове и слънчевата енергия, с която са заредени.

Slow както изисква традицията, Fast за консумиране.

Преди откритието на огъня, нашите предци са се хранели само със сурови храни. С течение на времето са започнали да нагряват твърдите части на растенията, за да ги направят по-ядливи. Освен че сега ние се храним основно с готвена храна, през двадесети век започнахме да рафинираме и третираме продуктите, което ги лиши от енергия и хранителни стойност. Много научни изследвания твърдят, че именно тази метаморфоза, която претърпя храната ни, е сред основните причини за възникването на здравословни неразположения, болести на имунната система и дегенеративни болести. Умората и преждевременното състаряване могат да бъдат причинени именно от разбалансирането на хранителните продукти, причинено от превишените химични вещества, злоупотреба с лекарства, замърсяване, както и и на липсата на правилна диета.

Качествена храна – прясна, сурова и зелена

Предлагаме на вашето внимание една зелена супер храна, богата на хлорофил и на енергия, със забележителни регенериращи и прочистващи свойства. Младите листа на ечемика носят неизброими здравословни ползи за човешкия организъм, те съдържат специални нутриенти, сред които най-интересни са богатството на ензими, минерали, витамини и аминокиселини. Ечемичните както и пшеничените стръкове представляват едно огромно депо от жива енергия, която допринася за здравето на организма и го прочиства от токсини.

Бомба от минерали, витамини и ензими

Ечемичните стръкове регенерират и запазват младостта за по-дълго.

Едни от най-често използваните продукти за здраве в Изтока и най-вече в Япония са именно ечемичните стръкове: японският учен д-р Hagiwara счита, че сокът от зелен ечемик е един от най-богатите източници на хранителни свойства за човека. Той съдържа висока концентрация на:

  • минерали – пет пъти повече желязо от спанака
  • витамини – седем пъти повече витамин С от портокалите
  • ензими – основата на метаболизма на човешкия организъм

Според изследвания в японски лаборатории, ечемичните стръкове са в състояние да активират здравите и живи клетки и да предотвратят преждевременното остаряване на клетките.

Фин зелен ечемик - "зелена кръв" за имунната система

Фин зелен ечемик – “зелена кръв” за имунната система

Магическият зелен прах – лесен за прием и винаги готов за употреба

Ечемичните стръкове се предлагат на прах в био магазините.

Ето как се приготвя той. Зеленият сок от младите ечемични стръкове е подложен на дехидратация при стайна температура за много кратък момент от 2-3 секунди. Използва се процес на разпрашаване с въздушна струя, който е патентован вече в няколко страни.

Полученият прах от ечемичния сок е много лесен за консумация. Разтворен във вода, той запазва изцяло хранителните свойства и е идентичен на пресния зелен сок.

Как да консумираме ечемичните стръкове?

Разтворете 2-6 г. ечемични стръкове на прах в студена вода или растителни млека. Пийте зелената напитка два или три път на ден.

Растителните напитки като оризово, овесено или ечемично мляко дават на ечемичния сок лека сладост. За да получите напитка с по-наситен зеленчуков вкус, освежаваща и вкусна, разтворете ечемичните стръкове на прах в прясно изцеден доматен или морковен сок.

Важно: ечемичният прах трябва да се разтваря само в студени или със стайна температура течности, защото при температура над 49 градуса по-важните ензими, витамини и хлорофилът се разрушават.

Сокът от ечемик, приет сутрин на празен стомах, освежава ума и кръвта подарява безценен запас от хранителни вещества за целия ден.

Една чаша вечер преди сън намалява киселинността на кръвта и благоприятства съня.

Препоръчва се да се пие бавно, на малки глътки.

Comments (2)
  1. Невена Борисова March 19, 2017
  2. Жорж November 13, 2017

Оставете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *