Език: BG
Валута:BGN
  • BGN
  • EUR
Добре дошли в нашия магазин! |
0 артикула

Количка

Филтри

Категории с падащо меню

Органик и натурални храни Органик и натурални храни

Продуктови категории

Biochoice предлага богат избор от био и натурални храни за вас и вашите семейства. Те са гаранция за здраве, самочувствие и добър тонус.
Органични храни са тези, които се произвеждат по строгите стандарти на биологичното земеделие или животновъдство, чиито принципи и практики са да се сведе до минимум човешкото въздействие върху околната среда и да се осигури функциониране на земеделската система по възможно най-естествения, близък до природата начин без да се нарушават еко системите и природното равновесие. Био продуктите са чисти и здравословни храни, на които винаги можем да се доверим.
Натуралните хранителни продукти не съдържат синтетични съставки или те са сведени до минимум. В много страни по света не съществуват стриктни стандарти за натуралните храни.
В българското законодателство думите "био" и "органичен" са синоними и се използват за еквивалент на популярното на Запад определение "органик".
Защо избираме органичните продукти? Защото те са с гарантиран произход и със сигурност не съдържат петролни продукти, химикали, генно-модифицирани съставки, пълнители, изкуствени оцветители и канцерогенни консерванти,  кавито откриваме в изобилие в хранителните продукти за масова консумация.  
И още нещо - избирайки органична храна, ние поощряваме био земеделието и биологичното животновъдство и с това допринасяме за спасението на планетата от замърсяване и бавното й унищожаване.
В нашия био онлайн магазин ще откриете богато разнообразие от органик и натурални храни за всеки вкус: подправки, различни видове тахан, масла, какао, ядки, зърнени продукти и други.

Подкатегории

Натурален тахан (сусамов, бадемов, лешников, орехов) (12)

Таханът е хранителен продукт, получен чрез смилане главно на сусамови семена. Тази полутечна консистенция е основна съставка в редица ориенталски и азиатски ястия.

Съществуват две основни разновидности на сусамовия тахан:

  • от белени сусамови семена - бял тахан. Той е светъл и с изключително приятен вкус.
  • от небелени сусамови семена - обикновено е по-тъмен, наричат го още натурален, с леко нагарчащ вкус, но пък за сметка на това е далеч по-богат на хранителни вещества, минерали и незаменими мастни киселини, заради неотстранената люспа.

По-малко популярен е слънчогледовият тахан - той е по-евтин, с по-тъмен цвят и по-тежък вкус от сусамовия.

Хранителен състав:

Таханът е изключително богат на витамини продукт, преди всичко тези от групата В (В1, В2 и В6), Е и калций - в количество, пет пъти по-високо от това в млякото. Той е богат на незаменими аминокиселини, както и на други микроелементи - силиций, фосфор, мед, магнезий и калий.

В сусамовия тахан количеството белтъчини е по-голямо от това в сиренето, соята и някои видове меса. Важно е да се знае, че сусамовото масло е мазнина, която се усвоява напълно от организма. По отношение на ползата за кръвоносните съдове, сусамовият тахан не отстъпва по нищо на течното злато, наречено зехтин.

Лешниковият тахан е полезна, но и невероятно вкусна паста от смлени лешници. Предлагаме суров лешников тахан и тахан от печени лешници. Суровият лешников тахан е изключително полезен, богат е на мононенаситени мастни киселини, фибри и витамини. Особено препоръчителен е за бременни жени, заради съдържанието на фолиева киселина в суровата лешникова ядка. Таханът от печени лешници се отличава с плътен лешников вкус и аромат. Подсладен с малко мед, той става идеален заместител на греховната Нутела.

Масла (38)

Растителните масла са питателни както за кожата при външна употреба, така и хранителни за целия човешкия организъм.

Растителните масла се извличат от ядките, семената и плодовете на растенията чрез студено пресоване и фино механично пречистване.  Тази технология запазва ценните им качества и удължава срока им на съхранение. Растителните масла ускоряват клетъчната обмяна, подобряват кръвообращението, възстановяват еластичността на кожата, спомагат за образуването на колаген.

В растителните масла се съдържат фотостероли, вит. Е, фосфолипиди, микро- и макроелементи и други биологично активни вещества.

Био семена за кълнове (26)

Кълновете са прораснали семена. Влизат в категорията супер храни, защото са източници на енергия с ниска калорийна стойност.

Ако семената са полезни, то покълналите семена са десетки пъти по-полезни, защото в процеса на покълване количеството витамини и хранителни вещества нараства неимоверно.  

Покълналите семена притежават оздравяващи и биостимулиращи свойства. Богати на витамини и микроелементи, те подобряват обмяната на веществата, изчистват организма, укрепват имунитета, зареждат с енергия и повишават работоспособността. Покълналите семена имат всичко, което предвидливо е заложила в тях природата за развитие на нов живот и за оцеляване в агресивна среда. Освен витамини, кълновете съдържат голямо количество фибри, аминокиселини и минерали.

Кълновете са прекрасно балансирана и лесно усвоима храна. Някои от тях притежават и лечебни свойства.

​Любими са на веганите! Защо ли? Защото са богати на протеини и за разлика от месото и яйцата не съдържат холестерол, нито са обработени с антибиотици и хормони.

​В тази връзка: не купувайте семена за разсад от агроаптеките и супермаркетите! Те са вече обработени с химикали против вредители. Житото в магазина обикновено е попарено, а кафявата елда е бланширана - няма как да покълнат.
 

Какао и какаови продукти (21)

Био какао и суров шоколад 

Шоколадът се прави от какао или какаови зърна. Какаовите зърна в техния естествен, необработен вид са богати на нутриенти и са полезни за здравето ни. Научните изследвания доказват, че тъмния и суров шоколад имат най-голяма хранителна стойност. Какаовите зърна съдържат антиоксиданти, минерали и полезни масла.
Какаото съдържа повече антиоксидантни флаваноиди, от която и да е била друга храна и  дори по-полезно от чевените боровинки, виното, черния и зеления чай. Био какаото съдържа 4 пъти по-голямо количество антиоксиданти от зеления чай. Важните минерали, които се съдържат в какаовите зърна, са богати на магнезий, калций, желязо, цинк, мед и манган. Здравословните масла включват и олеинова киселина, полезна за сърцето, мононенаситени мазнини, които също се намират в зехтина.
 
Антиоксидантите помагат за поддържането на сърдечно-съдовата система, спират запушването на кръвните артерии, подобряват циркулацията на кръвта, помагат на сърдечния ритъм и кръвното налягане, намаляват нивата на холестерол и намаляват риска от сърдечен удар. Антиоксидантите, които се съдържат в био какаото, оправят и предотвратяват вредите, причинени от свободните радикали. 
 
Изследванията показват, че какаовите зърна са полезни и за функционирането на мозъка. Те съдържат серотонин, който действа като антиоксидант, ендорфините, които са хормоните на щастието, анандамид, известен още като съставка на блаженството, защото се отделя от мозъка ни, когато се чувстваме щастливи. Какаото ни помага да се отпуснем и да се чувстваме по-добре за по-дълго време.

Подправки и хималайска сол (36)

Подправките са вкуса, аромата и цвета на ястието. Голяма част от тях имат лечебно и терапевтично действие.

Не ги пренебрегвайте!

Алкохолни изкушения (5)

От създателите на "Трастена": "Ние сме семейство Георгиеви и произвеждаме био малини от 13 години. Нашата плантация от 95 дка. обгръща руините на манастир Св. Пантелеймон в Стара планина, от който е останал само един каменен кръст, напомнящ за светото място. Ние сме първите производители на вино от био малини в България и се стараем да предложим най-доброто, с което природата така щедро ни дарява. Нашата плантация е сертифицирана от LACON. Насажденията се торят с японски водорасли. Листчетата на храстите се пръскат с пробиотици. Всяко лято ни гостуват пчелните семейства на Пчеларска ферма Тодорови. Всяка година берем плодовете на ръка. При ферментацията често пускаме soul и funk музика на малините. Обичаме нестандартните етикети и предпочитаме да подкрепяме малкия бизнесмен и устойчивото съхранение на традиции и природа."

Цикория (6)

Не бъркайте нашата цикория със салатната средиземноморска цикория.

Цикория (Cichorium Intybus) е растение с нежни сини цветчета, известно с наименованието си синя жлъчка. От корените на билката се приготвя топла напитка-заместител на кафе.

Коренът от цикория съдържа до 60% инулин (полимер на фруктозата, който подобрява липидния метаболизъм при диабет тип 2, обмяната на веществата като цяло и нормализира дейността на храносмилателната система), 10-20% фруктоза, гликозид интибин (често употребяван във фармацевтичната промишленост), каротин, витамини от група  B (B1,B2, B3), витамин С, макро- и микроелементи (Na, K, Ca, Mg, P, Fe и др.), органични киселини, дъбилни вещества, пектин, белтъчини, смоли.


Инулинът - главният компонент в корена на цикорията, е храна за бифидобактерите в нашия чревен тракт. Бифидобактериите са полезни бактерии, които защитават организма от патогенни въздействия. Благодарение на инулина, броят на полезните бактерии се увеличава, а имунитетът се засилва.

Въпреки че е сладък на вкус заради инулина, коренът от цикория не съдържа захари и затова е позволен за болните от диабет.


Напитката от цикория разтваря камъни в бъбреците, засилва обменните процеси и кръвооросяването в черния дроб, помага при лечения на стомашни и чревни язви, дисбактериоза, гастрит, запек, депресия и др.

Благодарение на високото съдържание на желязо и калий, цикорията подобрява работата на сърдечно-съдовата система, разширява кръвоносните съдове и изхвърля ''лошия'' холестерол от кръвта.

Също така, билката се явява лекарствено средство против атеросклероза, тахикардия, анемия и др.

Може ли цикорията да замести кафето? Разтворимата цикория е напитка с ободрителен и общоукрепващ ефект върху организма, но същевременно не съдържа кофеин, не повишава кръвното, не предизвиква сърдечна аритмия. Това прави билката разрешена за всички възрастови групи и повечето здравословни състояния.

«1»

Продукти

«1»Страница 1 от 1
Върни До Горе