Език: BG
Добре дошли в нашия магазин! |
0 артикула

Количка

Филтри

Категории с падащо меню

Био и билкови хранителни добавки Био и билкови хранителни добавки

Продуктови категории

   Здравословният начин на живот и хранене са новата култура, съпътстваща съвременните цивилизации. Стремежът към естествените продукти, към храните без оцветители и консерванти, към плодовете и зеленчуците, отгледани без пестициди и изкуствени торове, е един разбираем отпор срещу стреса в пренатовареното ни ежедневие и срещу безобразното унищожаване на природата. И ако за спасението и прочистването на планетата ни са необходими хиляди години, то за нашия организъм можем да направим нещо сега, веднага! Можем и трябва да приучим и нашите деца да уважават майката Земя и да живеят здравословно, в хармония с природата.

ЗДРАВЕ И КРАСОТА! ОТВЪН И ОТВЪТРЕ!

Подкатегории

Български натурални пробиотици и пребиотици (42)

Според Световната Здравна Организация от пробиотичните бактерии най - голямо значение за човечеството, съгласно доклад пред Конгреса на САЩ - 2005 г., има Lactobacillus Bulgaricus - бактерията на Българското кисело мляко.

Lactobacillus Bulgaricus вирее единствено в България.

Lactobacillus Bulgaricus стимулира имунната система, предпазва от урогенитални инфекции, регулира чревната микробна флора, намалява холестерола и кръвната захар, оздравява стомаха, червата и черния дроб, оказва антиалергично действие.

Lactobacillus Bulgaricus е единственият пробиотичен бактерий, който отделя D (-) млечна киселина - тя определя мощните му антиракови, лъчезащитни и антиоксидантни ефекти.

Пробиотиците и пробиотичните функционални храни с марките Лактера и Биомилк се разработват вече повече от 30 години в България. Откриването на нови пробиотични щамове, иновации в методологията на производството на готовите пребиотици и пробиотици, са дело на научен екип във Военномедицинска Академия, ръководен от проф. д-р Никола Александров д.м.н., като част от космическата програма Интеркосмос. Използвани са от Българската армия по време на мисиите в Камбоджа, Косово, Ирак, Афганистан и от Български научни експедиции в Антарктика и Хималаите.

Всички пробиотици са клинично и експериментално тествани за странични ефекти. Пробиотиците се произвеждат изцяло в България по уникален биотехнологичен процес. Продуктите са патентовани с над 20 патента в България и ЕС.

ПОДАРЕТЕ СИ ЗДРАВЕ!!!

Ефективност на млечнокиселите продукти и пробиотичните бактерии

 

Билкови тинктури Панацея (19)

Билковите тинктури от серията „Панацея“ са с изцяло натурален състав - не съдържат химични добавки като стабилизатори, ароматизатори и оцветители. В тях са вложени български билки от екологично чист район. Всяка тинктура представлява внимателно селектирана комбинация от билки, която въздейства положително върху органите и системите в човешкото тяло, за които е препоръчана.

Студената водно-етанолова екстракция е утвърден и ефективен метод за извличане и съхраняване на ценните вещества в билките: алкалоиди, гликозиди, сапонини, полизахариди, дъбилни вещества, флавоноиди, лигани, кумарини, етерични масла, витамини, микроелементи и др.

CELLFOOD® - кислородна серия добавки (5)

CELLFOOD ® за живот е уникана кислородна серия за висок жизнен стандарт и противодействие дори на туморни образувания

1. Доставя кислород директно на клетъчно ниво.
2. Обезврежда свободните радикали – причинители на всички тежки заболявания, включително и туморни.
3. Доставя 78 макро- и микроелемента, 34 ензима и 17 аминокиселини.
4. Пълна дезинтоксикация на всички системи.
5. Ревитализира клетките.
6. Намалява стреса.
7. Усилва имунната система.
8. Въздейства върху млечната киселина.
9. Повишава жизнеността и енергията.
10. Подобрява кондицията.
11. Поддържа издръжливостта.
12. Усилва концентрацията и бодростта.
13. Много високи рекорди в спорта без допинг.

EVERETT STOREY – създателят на CELLFOOD®

Гений. Това е изразът, който е употребил Алберт Айнщайн за него. Everett Lafayette Story е виден физико-химик, микробиолог, публицист и автор, работил по топ секретния американски проект „Manhattan Project“ и създател на технологията, използвана при разработването на механизма за функциониране на водородната бомба. Поради излагането на екстремна радиация, учените работещи по проекта започнали да умират. Самият Everett Storey също заболява и в началото на 50-те години стига до загуба на 30 кг от теглото си. Принуден да спасява живота си, но и воден от искрено желание да създаде нещо полезно за човечеството, той полага неимоверни усилия и прилагайки този път в хуманна насока своя гений, през 1956г. създава продукт, базиран именно на Деутериума, който нарича „Liquid Life“ (Течен Живот), а по-късно „Cell Food“ (Клетъчна Храна). В изобретяването му той използва постиженията на Dr Harold Urey, който през 1932г. открива Деутериума (единственият не радиоактивен изотоп на водорода), държан в строга секретност поради основната му роля във функционирането на водородната бомба. Сред многобройните му изобретения, насочени в посока създаване субстанции за лекуване на човешкия организъм чрез възстановяване на вътрешната му среда, именно CELLFOOD® определено заема своето призово място. Този продукт запазва живота на своя създател повече от 30 години след сериозното радиоактивно облъчване, на което е бил подложен, до неговата естествена смърт през 1988г. на 74 годишна възраст.

Билкови хранителни добавки и екстракти (30)

Билкови капсули и екстракти от Ауриметрия

Хранителни добавки Viridian

Боралин, билка Бабини Зъби (4)

Боралин е серия хранителни добавки на основата на билката Бабини зъби (Tribulus terrestris), създадена по рецептите на народния лечител фитотерапевт Борис Николов.

В основата на много заболявания стои недостатъчното оросяване на тъканите в проблемния орган. Честа причина за това са холестероловите плаки, които започваме да натрупваме още от детска възраст и с времето водят до затормозяване нормалните функции на организма. Влошеното оросяване намалява жизнеността на органа (или ставата, жлезата) и причинява хронично или остро изразено заболяване. През 1993-та г. фитотерапевтът Борис Николов доказва клинично, че получен по негова технология воден извлек от растението Tribulus terrestris /бабини зъби/ успешно разгражда холестероловите плаки.

Първите експерименти са извършени във вивариума на ИСУЛ, а по-късно и върху доброволци във ВМА. Резултатите потвърждават изключителното свойство на Боралин да повлиява широк кръг болести, в основата на които стои проблем с оросяването или хронична инфекция.

Десетилетия преди френски медици да открият, че т.нар. "шипове" са не костни, а холестеролови образувания, фитотерапевтът Борис Николов успешно ги премахваше с Боралин-4.

Установено е, че Боралин влияе на мозъчни, гръбначни и неврологични заболявания, нормализира размерите на простатната жлеза, засилва потентността и фертилността. Сърдечно болни, хипертоници и застрашени от тромбофлебит подобряват състоянието си след курс с Боралин-5. Пациенти, за които решението е било изкуствена става, са възстановявали подвижността си, благодарение на Боралин-8. Препаратите Боралин могат да се прилагат и профилактично.

Algem Natura (1)

Представяме на вашето внимание  висококачествените хранителни добавки на италианската фирма Algem Natura Srl. Продуктите са произведени при най-високи стандарти за качество.

Базирани са изцяло на растителни екстракти и предлагат ефективни натурални решения за постигане на здраве, баланс и красота.

Към момента разполагаме с два продукта за баланс на храносмилателната система: Алгем Aнти рефлукс и Лакси гем и

два продукта за отслабване и детоксикация: Алгем слим и Алгем слим детокс.

 

 

Родопско чудо Зеолит (6)

Клиноптилолитовият Зеолит има невероятни лечебни качества и силата да извлича от  организма всякакви токсини и отровни вещества, включително и радиоактивни частици, като ги заключва в себе си и те не могат повече да се освободят. Клиноптилолит има свойството да се свързва с радиоактвни елементи, като цезий 134, цезий 137, стронций 90, като ги поема и задържа в себе си, а след това те се изхвърлят от тялото чрез отделителната ни система. Достатъчен е приемът на вода, в която този минерал е престоял. Независимо дали радиацията е в човешкия организъм или във водата, или в почвата, въздействието му е еднакво силно. Пример за това е, че след избухването на АЕЦ в Чернобил, в района са разпръснати тонове от минерала на прах, за да абсорбира радиацията. Толкова е силен!

Други свойства които притежава Клиниптилолитовият Зеолит са:

  • - Свързва се с тежките метали – олово, цинк, хром и ги елиминира.
  • - Свързва се и елиминира амоняка от клетките. Обезмирисва тялото – в това число потта и урината.
  • - Улавя и извежда нитрозамините (канцерогенните вещества, които се образуват при пържене, консервиране на храни, опушване или при използване на нитратна сол). Нитрозамините са отговорни за рязкото ускоряване и появата на рак на стомаха и панкреаса.
  • - Елиминира млечната киселина от мускулатурата и подобрява мускулния тонус – подходящ е за прилагане при спортисти с цел бързо възстановяване.
  • - Чистият Клиноптилолитов Зеолит във вид на прах е прекъсвач на развитието на туморите, чрез въздействието му върху протеин-киназата, активизираща гени р21/р53, които спират развитието на раковите клетки.
  • - Силен антиоксидант – свързва се и елиминира свободните радикали и помага на организма да избегне увреждането на ДНК.
  • - Нормализира алкално-киселинния баланс на организма, който при повечето хора е нарушен.

Супер храни (45)

Супер храните са истински дар от природата. По дефиниция те имат много по-малко калории и са наситени с много повече хранителни вещества. Супер храните са отличен източник на антиоксиданти и безценни нутриенти - вещества, от които организмът ни се нуждае, но не може да си набави сам. 

Супер храните стават все по-популярни заради качеството на съдържащите се в тях вещества и заради богатите им хранителни и лечебни свойства. Някои от най-популярните супер храни са симпатичното годжи бери - плодът на младостта, инка бери, амарант, суровите какаови зърна, мака на прах, спирулина, царицата на протеина - киноа, био хлорела, шизандрата, известна още като китайски лимонник, червената боровинка, гуараната за сила и енергия, чията и много други. 

Супер храните вече са задължителна част от менюто на отговорните за своето здраве хора. Именно чрез супер храните, ангажираният съвременен човек успява да набави всички полезни за тялото вещества - протеин, витамини, минерали, ензими, антиоксиданти, полезни мазнини и масла, аминокиселини и други нутриенти, които са част от големия “пъзел”, наречен здравословен начин на живот.

 

 
«1»
Върни До Горе