Език: BG
Добре дошли в нашия магазин! |
0 артикула

Количка

Филтри
Филтри

КАТЕГОРИИ

Панацея  ли са билките?

Дата: 2014-02-05

 

Лечебната сила на билките в отговор на потребностите ни днес

Съвременният начин на живот ни изправя пред редица предизвикателства – повишено   замърсяване на въздуха и водата, климатични промени, ежедневен стрес и влошено качество на храните. Модерният живот ни дава много удобства, но вреди на здравето ни по начини, които са били немислими в миналото чрез химическото замърсяване на организма и натрупването на вредни влияния от стреса, обездвижването и обработените храни. Тези тенденции пораждат необходимостта в глобален мащаб да се обръщаме все повече към традициите в билколечението и да използваме различни методи на алтернативната медицина с цел повишаване на качеството на живот и предпазването на организма от вредните външни влияния.

Билките са лечебни растения, които природата е заредила с натурални вещества с разнообразно действие – антибактериални, успокояващи, пречистващи, енергизиращи и подсилващи организма. От опит знаем за освежаващия ефект на ментата например, или как мащерката успокоява кашлицата, или за седативния ефект на валериана. Още от древността  хората са забелязвали тези свойства на билките и са експериментирали с комбинации и начини на извличане на максималния им полезен ефект. Върху познанието за лечебните растения са изградени и основите на днешната фармакология, колкото и развита и високотехнологична да е тя в момента.

„За всяка болка има билка”, гласи поговорката и това до голяма степен е вярно. Природната съкровищница изобилства с натурални лекове за различните нежелани състояния, в които може да изпадне здравето ни. Трудността е в това да се намери точната комбинация, както и да се извлекат полезните вещества от растенията. Лекарствата в аптеката са в удобната форма на хапчета, капсули и разтвори, но за да постигнат лесното съхранение и поглъщане, те съдържат множество „помощни вещества”, като оцветители, ароматизатори, емулгатори, пълнители и др., които ненужно натоварват организма. За изцяло натурална терапия изглежвда е необходимо да се приготвят отвари и настройки от саморъчно набрани билки, което отнема ценно време и е трудно да се постигне необходимото постоянство, за да се получи най-добрия ефект на билколечение.

 Хилядолетната традиция на фитотерапията (фито (гр.) – растение) е създала различни утвърдени методики за извличане на биологично -активните вещества от растенията и влагането им в билкови продукти. За създаването на билковите тинктури от серията Панацея се използва  т.нар.технологията на студена водно-етанолова екстракция, която позволява в максимална степен да се извлекат и съхранят ценните вещества на билките, без да се използват ароматизатори, оцветители и консерванти. Тази високо стандартизирана технология позволява ефектът на биологично- активните вещества, съдържащи се в растенията, като алкалоиди, гликозиди, сапонини, полизахариди, дъбилни вещества, флавоноиди, лигани, кумарини, етерични масла,  витамини, микроелементи и др. да се прояви с мощно лечебно приложениедействие.

Всеки продукт от серията Панацея представлява специално подбрана комбинация от билки, която влияе положително  върху състоянието и функциите на органите и системите в човешкото тяло, за които е препоръчана. Уникалните комбинации са създадени на базата на 15 годишен опит в областта на производството и приложението на билкови тинктури. Екипът на Билкови тинктури Панацея използва както натрупания опит и знание от съкровищницата на българската народна медицина, така и съвременните научни изследвания на ефекта на лечебните растения.

Уникалните комбинации са създадени на базата на 15 годишен опит в областта на производството и приложението на билкови тинктури. Екипът на билкови тинктури Панацея използва както натрупания опит и знание от съкровищницата на българската народна медицина, така и съвременните научни изследвания на ефекта на лечебните растения.

Билковите тинктури от серията „Панацея“ са хранителни добавки, в които се влагат български билки от екологично- чисти райони и се произвеждат в съответствие с изискванията на добрата производствена практика съгласно въведената НАССР система за контрол на качеството и безопасността.

Продуктите от серията „Панацея“ са хранителни добавки, а не лекарствени средства. Билковите тинктури могат да се приемат както самостоятелно, така и едновременно с  лечение, предписано от вашия лекар. Приемът им не може да замести подходящата за вас медикаментозна терапия.

 

Върни До Горе