Език: BG
Добре дошли в нашия магазин! |
0 артикула

Количка

Филтри
Филтри

КАТЕГОРИИ

Възглавници и Моногамия

Дата: 2014-02-01

Възглавницата – нашият незаменим нощен приятел и ... вредна ли е моногамията?  

Възглавница с просо и спелтаКога беше последният път, когато си купихте нова възглавница? С този наш нощен приятел прекарваме 1/3 от живота си и трябва да му дадем нужното уважение и грижи. 
 
Смяна и изпиране на калъфката не са достатъчни. Повечето видове възглавници с годините натрупват такова огромно количество акари, че биха могли да удвоят тежестта си. Колкото и да не ви се вярва, любимата ви възглавница от гъши пух, може в един момент да ви причини астма или алергия. Но дори организмът ви да е устойчив и да не развивате току така алергии, настина ли искате да спите на възглавница, заразена с акари? Колкото по-стара е една възглавница, толкова повече акари съдържа тя и вредите биха могли да бъдат сериозни. 
И тук иде реч за моногамията... и вярността към любимата възглавница.
Дори и сантиментално удобни, възглавниците трябва да се сменят на някакъв период от време. Не задържайте старите възглавници у дома като антикварна вещ, а се освободете от тях и натрупалите се през годините нечистотии в пълнежа. Колкото и устойчив да е един материал, той губи от своите качества през времето, сляга и не е повече еластичен. 
 
възглавници с растителен пълнежИ така: Заменете старите възглавници! А ако страдате от астма или алергии, използвайте антиакарни и антиалергични възглавници!
Новата възглавница трябва да е поне толкова удобна, колкото старата и за да е наистина добра, трябва да отговаря на няколко изисквания:
да дава ергономична опора на гръбнака в естествена позиция
да е подходяща за вашата специфична поза по време на сън
да бъде устойчива на прахови акари и да е направена от хипоалергични материали      
да бъде удобна и подвижна
да може да коригирате при нужда височината й
възглавницата трябва да диша - калъфката и пълнежът да бъдат изцяло от естествени материали
 
Все по-популялни у нас са възглавниците с био растителен пълнеж. Калъфките им са от органичен памук, а вътрешността е от био обвивки от просо или от спелта, коита са обработени със специална каучукова технология, за да не се разпрашават и да възпрепятстват образуването на акари. Освен това тези възглавници са снабдени хитро със цип, чрез който можете да коригирате количеството на пълнежа и да изберете сами височината на възглавницата, както и да подмените пълнежа, когато му дойде времето за смяна.
 
Възглавници за спокоен сънОбвивките от просо са богати на силициева киселина, която се освобождава при нагряване, т.е. при контакт с човешкото тяло, и облекчава мускулни болки, стимулира метаболизма и имунната система. Спелтата /житото на фараоните/ е древен сорт жито и поставена на определени места от тялото облекчава болестни симптоми и има нежен възстановителен ефект. 
 
 
 
 
    
Запознайте се с възглавниците за спокоен сън Спелта, чието лого е „Да полегнем сред природата!“
Ако вече имате такава, но още не сте я прали, вижте как става това: Как да изперем възглавницата с био растителен пълнеж от спелта и просо?
 
 
 
Върни До Горе